ua en ru

Порошенко: гарантування миру в регіоні Чорного моря - спільне завдання України і Туреччини

Порошенко: гарантування миру в регіоні Чорного моря - спільне завдання України і Туреччини Фото: Петро Порошенко та Реджеп Таїп Ердоган обмінялися привітаннями з приводу 25-річчя дипвідносин

Україна та Туреччина привітали одна одну з 25-річчям встановлення дипломатичних відносин

Президент України Петро Порошенко направив привітання Президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану із 25-ю річницею встановлення дипломатичних відносин між Україною і Туреччиною. Про це повідомила прес-служба Адміністрації президента.

"Туреччина на практиці продемонструвала свою відданість засадничим принципам міжнародного права та солідарність з Україною, засудивши окупацію Росією Криму та спробу анексувати частину української суверенної території. У цьому контексті хочу наголосити, що гарантування миру в регіоні Чорного моря є спільним життєво важливим завданням України і Туреччини", - йдеться у привітанні.

Порошенко також зазначив, що однією з основних складових двосторонніх відносин між Україною та Туреччиною є співпраця у торговельно-економічній сфері, подальшому розширенню якої сприятиме підписання Угоди про зону вільної торгівлі та назвав історичним рішення про запровадження безвізового режиму між двома країнами.

Ердоган підтвердив підтримку України у вирішенні проблем у регіоні

У свою чергу, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган зазначив у привітанні, що після того, як Україна стала незалежною, відносини між країнами набули значного розвитку, а в 2011 році були виведені на рівень стратегічного партнерства.

"Без сумнівів, наші чудові відносини з дружньою Україною будуть продовжувати розвиватися в найближчому майбутньому. Туреччина, безсумнівно, підтримуватиме вирішення проблем в регіоні на засадах збереження територіальної цілісності та суверенітету нашого стратегічного партнера України", - наголосив Ердоган.

Нагадаємо, у січні 2017 року у Мінекономрозвитку повідомили, що переговори України з Туреччиною та Ізраїлем щодо зони вільної торгівлі перейшли в активну стадію.