ua en ru

Порошенко збіднів у порівнянні з минулим роком, - рейтинг

Порошенко збіднів у порівнянні з минулим роком, - рейтинг Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Загальний капітал сотні найбагатших людей країни склав 27 млрд доларів

За рік сумарні статки сотні найбагатших українців зросли майже на 2 млрд доларів. Загальний же капітал сотні найбагатших людей країни склав 27 млрд доларів, свідчать дані рейтингу журналу "Фокус".

Рейтинг враховує не тільки українських громадян, але й експатів, які заробили основний капітал в Україні. При розрахунку враховувалися основні бізнес-активи, що належать підприємцям. Також враховувався кеш, отриманий від продажу бізнесу за останні вісім років.

Сумарний капітал 100 найбагатших людей Чехії – 15 млрд доларів, Нідерландів, країни куди більш багатої, ніж Україна – 16 млрд доларів, такою ж сумою володіють 100 найбагатших жителів Швеції. Більше того, серед українських магнатів у минулому році з’явився новий мільярдер.

Рейтинг найбагатших за підсумками 2017 року в черговий раз очолив Рінат Ахметов, який є потужним гравцем у галузях металургії, паливно-енергетичного комплексу, фінансів, нафтогазового сектора і медіаринку. У порівнянні з минулим роком його статки збільшилися на третину і склали 3,1 млрд доларів.

Незмінними залишилися місця й трьох наступних учасників рейтингу. Друге, третє і четверте місце займають: співвласники групи Приват Ігор Коломойський (1,6 млрд доларів) і Геннадій Боголюбов (1,5 млрд доларів), власник EastOne Віктор Пінчук (1,4 млрд доларів) відповідно. Замикає п’ятірку Костянтин Жеваго зі статками в 1 млрд доларів, який піднявся на 3 сходинки в рейтингу. Президент України збіднів на одну позицію за рік.

Якщо говорити про портрет середньостатистичного українського мультимільйонера, то йому 54 роки, він одружений і володіє статками в розмірі 259 мільйонів доларів.