ua en ru

У Порошенка є кілька кандидатів на посаду голови СБУ, - Луценко

У Порошенка є кілька кандидатів на посаду голови СБУ, - Луценко Фото: Петро Порошенко

Приймати рішення про призначення буде Президент

У Президента України Петра Порошенка є кілька варіантів на призначення нового глави СБУ. Про це сьогодні після зустрічі Президента з лідерами фракцій коаліції журналістам повідомив голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"У Президента є кілька варіантів на призначення голови СБУ, - ред.). Прізвища ці називалися на нараді, але Президент пообіцяв остаточно порадитися з лідерами коаліції, вірніше поставити їх до відома про свій вибір. Сьогодні звучали кілька прізвищ, звучали аргументи з боку депутатів, але приймати рішення, як ви розумієте, буде Президент", - заявив Луценко.

Також він зазначив, що на зборах представників коаліції, Президента і прем'єр-міністра була скоординована спільна діяльність з проведення реформ.

"Ми вважаємо, що необхідно приймати закони про реформу прокуратури, Національної поліції, закони про дорожній рух, Державне бюро розслідувань, муніципальну варту так само, як приймали в першому читанні - пакетом приймали в першому читанні, пакетом будемо приймати разом у другому. Тому що реформувати окремо поліцію або Державне бюро розслідувань, або якийсь інший орган неможливо. Це повинна бути загальна архітектура, єдиний комплекс для ефективної боротьби з корупцією та злочинністю", - зазначив голова фракції БПП.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко наполягає на призначенні Грицака головою СБУ.