ua en ru

Порошенко: необхідно посилити роль євродипломатів у звільненні українських заручників

Порошенко: необхідно посилити роль євродипломатів у звільненні українських заручників Фото: перемовини Петро Порошенко з Федерикой Могерини (president.gov.ua)

Україна більш ніж 2,5 місяці не має прогресу у звільненні заручників

Президент України Петро Порошенко заявив про необхідність посилити роль європейських дипломатів у звільненні українських заручників. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

На думку Порошенка, для ефективного просування у питаннях звільнення українських патріотів, які знаходяться в полоні бойовиків і незаконно утримуються в Росії, необхідно посилити участь європейської дипломатії в цьому процесі.

"Вважаю, що необхідно зробити більш значущою роль європейської дипломатії в справі звільнення заручників на Донбасі", - заявив Порошенко, додавши, що питання заручників також обговорювалося під час зустрічі з віце-президентом Європейської комісії Федерикою Могеріні.

За словами Порошенка, Україна більш ніж 2,5 місяці не має прогресу у звільненні заручників.

"Ми бачимо, що після очевидного успіху, який ми спостерігали в грудні, коли вдалося звільнити 74 українських заручників, ми знову, більш ніж на 2,5 місяці, не маємо прогресу, незважаючи на абсолютно конкретні пропозиції, які були надані російській стороні", - констатував Порошенко.

Нагадаємо, Порошенко просить Євросоюз відправити на Донбас другу місію послів комітету з політики безпеки ЄС.