ua en ru

Порошенко назвав звільнення Маріуполя однією з найблискучіших сторінок АТО

Порошенко назвав звільнення Маріуполя однією з найблискучіших сторінок АТО Фото: Петро Порошенко

Порошенко вважає, що Маріуполь був звільнений завдяки місцевим жителям

Президент України Петро Порошенко назвав звільнення Маріуполя однією з найблискучіших сторінок за історію антитерористичної операції (АТО). Про це повідомив Президент України Петро Порошенко під час візиту в Донецьку область, передає кореспондент РБК-Україна.

"На світанку 13 червня 2014 р. почалася операція по звільненню Маріуполя від озброєної банди, а нею тут керував кримінальний авторитет Чечен. В той день в Маріуполі, слава богу, завершилася чи то "російська", чи то "чеченська весна". Над містом знову замайорів український прапор, а люди знову повернулися до відносно мирного життя ... Звільнення Маріуполя стало однією з найблискучіших сторінок проведення антитерористичної операції", - заявив Порошенко.

Він зазначив, що це воля жителів Маріуполя, які просто не захотіли терпіти російські війська і зробили вибір на користь української батьківщини.

"І правильно зробили", - сказав Порошенко.

"Вільне патріотичне європейське місто самим фактом свого існування дратує ворога. Яскравим свідченням цьому є події, які відбулися 24 січня 2015 р.", - заявив Порошенко.

Він повідомив, що після того, як повернувся з наради на фортифікаційних спорудах, він поклав квіти до пам'ятника 30 невинних жертв, які загинули в той день.

"У кого піднялася рука?" - сказав Порошенко.

Нагадаємо, в червні 2014 р. батальйон "Азов" звільнив Маріуполь від проросійських бойовиків.

24 січня бойовики обстріляли з систем залпового вогню житлові райони на сході Маріуполя. В результаті обстрілу загинули близько 30 людей, ще близько 100 постраждали.