ua en ru

Порошенко назвав децентралізацію "дієвою протиотрутою від федералізації"

Порошенко назвав децентралізацію "дієвою протиотрутою від федералізації" Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

У Вінниці проходить розширена урядова нарада з питань децентралізації та регіонального розвитку

Президент України Петро Порошенко назвав децентралізацію "дієвою протиотрутою від федералізації". Про це він заявив у Вінниці у ході виступу на розширеній урядовій нараді з питань децентралізації та регіонального розвитку.

"Політика децентралізації виявилася дієвою протиотрутою від федералізації, яку штучно намагалася прищепити нам Росія", - заявив Порошенко.

Крім того, глава держави заявив, що впровадження децентралізації в Україні буде продовжуватися.

Розширена урядова нарада з питань децентралізації та регіонального розвитку

Опубліковано Петром Порошенком 5 квітня 2018 р.

"Децентралізація - це не "парад суверенітетів", як хочуть деякі політикани на місцях. Є чіткий розподіл повноважень і відповідальність за те, чим має займатися депутат, чим - парламент, уряд та президент. Розподіл повноваження встановлюється не "угодами", а законами і Конституцією", - додав глава держави.

Нагадаємо, вчора, 4 квітня 2018 року, у ході засідання уряду прем'єр-міністр Володимир Гройсман анонсував проведення сьогодні у Вінниці розширеної урядова нарада, присвяченої питанням децентралізації та стратегічного розвитку регіонів.

"Треба домогтися якісної роботи на місцях. У нас має бути стратегічне бачення того, як розвивати територію під звітом і контролем громадян. Ми маємо 4 роки, як була запроваджена реформа децентралізації. Нам є про що сказати", - заявляв Гройсман.