ua en ru

Порошенко призначив стипендії дітям загиблих на Донбасі журналістів

Порошенко призначив стипендії дітям загиблих на Донбасі журналістів Фото: Петро Порошенко (прес-служба АПУ)

Зокрема президентські стипендії призначено дітям журналістів Віктора Гурняка й Олександра Чернікова

Президент Петро Порошенко підписав указ "Про призначення стипендій Президента України дітям журналістів, які загинули у зв’язку з виконанням професійних обов’язків". Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зокрема указом встановлюються президентські стипендії дітям журналістів Віктора Гурняка - Юстині Гурняк (2012 року народження) та Олександра Чернікова - Олені Черніковій (2014 року народження).

"Віктор Гурняк та Олександр Черніков загинули, захищаючи незалежність нашої держави у районі проведення антитерористичної операції", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що документ було розроблено за ініціативи громадськості на виконання попереднього рішення президента від 16 вересня 2017 року щодо "запровадження додаткових заходів стосовно соціального захисту дітей журналістів, які загинули або яким встановлено інвалідність у зв'язку з виконанням професійних обов'язків, і підвищення ефективності державної підтримки працівників засобів масової інформації та їхніх сімей".

Як відомо, Віктор Гурняк загинув 19 жовтня 2014 року від мінометного снаряду, коли під обстрілом вивозив поранених у районі 32-го блокпосту поблизу селища Сміле Слов'яносербського району Луганської області.

Своєю чергою 22 січня 2015 року в бою під Донецьким аеропортом під час виконання військового завдання загинув боєць 9-ї роти 3-го батальйону 25-ї окремої аеромобільної бригади Олександр Черніков (позивний "Репортер"). За життя він працював журналістом у телепрограмі "Губернські хроніки" на 9 телеканалі Дніпра.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко призначив державні стипендії видатним діячам охорони здоров’я.