ua en ru

Порошенко призначив Шимківа директором виконавчого комітету реформ

Президент України Петро Порошенко призначив заступника глави Адміністрації Президента України Дмитра Шимківа директором виконавчого комітету Національної раді реформ.

Президент України Петро Порошенко призначив заступника глави Адміністрації Президента України Дмитра Шимківа директором виконавчого комітету реформ. Про це йдеться в указ Президента України № 614/2014 від 23 липня 2014 р.

Згідно з документом, до складу виконавчого комітету реформ входять: заступник глави Адміністрації Президента України, до відання якого віднесені питання здійснення реформ, та представник Президента України у Кабінеті міністрів України - за посадою, а також дві особи, кандидатури яких запропоновані прем'єр-міністром України, дві особи, кандидатури яких запропоновані головою Верховної Ради України, та одна особа, кандидатура якої запропонована головою Національного банку України.

Директору виконавчого комітету реформ доручається розробити проекти положення про Національну раду реформ, положення про дорадчу раду реформ та положення про виконавчий комітет реформ, передбачивши, зокрема, принципи взаємодії Національної ради реформ, дорадчої ради реформ і виконавчого комітету реформ, та внести у двотижневий строк зазначені проекти в установленому порядку.

Крім того, Шимків повинен провести до 15 серпня 2014 р. консультації з громадськими об'єднаннями та за результатами консультацій внести пропозиції щодо представників від громадських об'єднань для включення до персонального складу Національної ради реформ.

Також він має внести пропозиції щодо персонального складу дорадчої ради реформ, яка теж була утворена даним указом.

У свою чергу голові Верховної Ради України, прем'єр-міністрові України та голові Національного банку України Порошенко доручив подати у тижневий строк пропозиції щодо кандидатур до персонального складу виконавчого комітету реформ.