ua en ru

Порошенко призначив екс-гендиректора "Майкрософт Україна" Дмитра Шимківа заступником глави АПУ

Президент України Петро Порошенко призначив екс-генерального директора "Майкрософт Україна" Дмитра Шимківа заступником глави Адміністрації Президента.

Президент України Петро Порошенко призначив екс-генерального директора "Майкрософт Україна" Дмитра Шимківа (на фото) заступником глави Адміністрації Президента. Про це повідомила прес-служба глави держави.

"Призначити Шимківа Дмитра Анатолійовича заступником глави Адміністрації Президента України", - йдеться в указі №589/2014.

Як повідомляється, Шимків буде курирувати питання проведення адміністративних, соціальних і економічних реформ.

"На базі Адміністрації Президента буде створено єдину платформу і місце для взаємодії в питаннях впровадження реформ і консолідації між Президентом, урядом, Верховною Радою і, найголовніше, громадянським суспільством", - наголосив Порошенко.

За його словами, Шимків - саме та людина, яка сьогодні повинна представляти Президента в діалозі в цьому чотирикутнику.

"Я впевнений, що першочерговим завданням буде створення і систематизація нашої єдиної команди", - наголосив Президент і додав, що одним з перших завдань для Шимківа стане впровадження електронного урядування в АПУ.

Шимків був одним з активних учасників Євромайдану.

Шимків народився в 1975 р.

У 1997 р. з відзнакою закінчив університет "Львівська політехніка", отримавши диплом у сфері радіоелектроніки, інформаційних технологій та телекомунікацій. Під час навчання ініціював створення однієї з перших університетських комп'ютерних мереж в Україні - PolyNet.

У 1998 р. переїхав до Копенгагена, де працював в компанії "ALTA Copenhagen".

В 2000 р. після повернення в Україну заснував компанію "Alfa Team", яку через 2 роки продав датської корпорації "ALTA A/S". Після реорганізації "Alfa Team" була перетворена в "ALTA Eastern Europe", а Дмитро Шимків очолив R&D відділ "ALTA A/S", керуючи командою розробників в Данії, Україні та США.

У 2007 р. обійняв посаду директора з продажів у корпоративному сегменті компанії "Microsoft Україна".

Посаду гендиректора "Microsoft Україна" Дмитро Шимків обіймав з 2009 р. Під його керівництвом компанія була неодноразово названа одним із найуспішніших підрозділів Microsoft в світі, в тому числі - найкращим підрозділом у світі в 2011 р.

У 2013 р. Шимків зайняв 10 місце в рейтингу "100 кращих топ-менеджерів України" за версією "Інвестгазети".

8 липня 2014 р. Шимків звільнився з посади гендиректора "Microsoft Україна".