ua en ru

Порошенко призначив Єлісєєва заступником глави АПУ

Порошенко призначив Єлісєєва заступником глави АПУ Фото: Костянтин Єлісєєв

Його попередник Чалий приступає до роботи послом України в США

Президент України Петро Порошенко призначив заступником глави Адміністрації Президента України (АПУ) Костянтина Єлісєєва. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Порошенка.

"Зовнішньої політики в Адміністрації Президента відтепер буде займатися Костянтин Єлісєєв. Глава держави підписав Указ про призначення К. Єлісєєва Заступником Глави Адміністрації Президента", - йдеться в повідомленні.

Валерій Чалий, який раніше обіймав цю посаду, вже починає роботу на посаді Надзвичайного і Повноважного посла України в США.

Зазначимо, Костянтин Єлісєєв останні п'ять років працював у Брюсселі представником України при Європейському союзі.

Єлісєєв народився 14 вересня 1970 р. в Красноармійськ Донецької області. У 1992 році закінчив Український інститут міжнародних відносин при Київському університеті ім. Т. Шевченка. Спеціаліст з міжнародних відносин, референт-перекладач французької мови.

З 1992 по 1994 рр. працював в МЗС України. У 1994-1997 рр. - третій, другий секретар Постійного представництва України при ООН, Нью-Йорк. 1997-1999 рр. - другий, перший секретар посольства України у Французькій Республіці, Париж.

У 1999-2000 рр. Він працював головним консультантом відділу двостороннього співробітництва Головного управління з питань зовнішньої політики АПУ.

У 2000-2004 рр. був директором Кабінету міністра закордонних справ України, з 2004 по 2007 - заступником Представника України при ЄС, у 2007-2010 роках - заступником міністра закордонних справ України.

30 листопада 2007 р. він був призначений главою делегації України на переговорах з ЄС щодо укладення угоди про асоціацію.

29 червня 2010 р. Він був призначений представником України при ЄС.

Має дипломатичний ранг Надзвичайного і Повноважного Посла, володіє французькою та англійською мовами.

Нагадаємо, Порошенко призначив Чалого послом у США указом від 10 липня.