ua en ru

Порошенко має намір обговорити терміни підписання економічної частини УА з ЄС 6 червня у Франції

Обраний Президент України Петро Порошенко і Президент Ради ЄС Герман Ван Ромпей обговорять питання про підписання Україною економічної частини Угоди про Асоціацію (УА) з ЄС під час двосторонньої зустрічі у Франції 6 червня 2014 року.

Обраний Президент України Петро Порошенко і Президент Ради ЄС Герман Ван Ромпей обговорять питання про підписання Україною економічної частини Угоди про Асоціацію (УА) з ЄС під час двосторонньої зустрічі у Франції 6 червня 2014 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби обраного Президента України.

В ході телефонної розмови сторони обговорили перспективи відносин України і Європейського Союзу. Зокрема, Петро Порошенко повідомив Президенту Ради Євросоюзу про те, що Україна готова підписати Угоду про Асоціацію з ЄС "у будь-який час і як можна швидше", після того, як європейська сторона виконає необхідні технічні та юридичні приготування.

В свою чергу Герман Ван Ромпей підтвердив особисту готовність сприяти вирішенню цього питання. Сторони домовилися продовжити цей діалог під час двосторонньої зустрічі у Франції під час заходів з нагоди 70-річчя від дня висадки союзників у Нормандії, які відбудуться 6 червня 2014 року.

Нагадаємо, 21 квітня 2014 р. У Брюсселі була підписана політична частина Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС. Економічну частину СА планувалося підписати після президентських виборів в Україні.