ua en ru

Порошенко: нам треба повертатися до своєї національної історії і будувати свій пантеон героїв

Порошенко: нам треба повертатися до своєї національної історії і будувати свій пантеон героїв Фото: Порошенко заявив про необхідність створення належних умов для чесної політики національної пам'яті

За його словами, українська армія одна з найбільш потужних і точно сама патріотична армія на континенті

Україні треба повертатися до своєї національної історії, будувати свій пантеон героїв, яких у неї дуже багато і створювати належні умови для чесної політики національної пам'яті. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час відкриття пам'ятника Івану Мазепі у Полтаві.

Президент підкреслив, що таку політику повернення українських історичних джерел він проводить з дня інавгурації.


За словами Порошенка, Іван Мазепа - справжній символ українського опору Росії

Фото: за словами Порошенка, Іван Мазепа - справжній символ українського опору Росії

"За два роки росіяни зробили багато для популяризації Мазепи серед українців і ще більше для розвінчання міфів про нього. Більше ніж Національний банк за 20 років друку 10-ти гривневих купюр з його зображенням" - відзначив президент.

Тому відкриття пам'ятника - "це подія не регіонального масштабу, це подія загальнонаціонального значення"

Фото: відкриття пам'ятника Івану Мазепі - "це подія не регіонального масштабу, це подія загальнонаціонального значення"

"Ми навчилися захищати свою землю. Ми створили і побудували одну з найбільш потужних і точно найпатріотичнішу армію на континенті. Ворог зрозумів безперспективність спроб прямої атаки на наші рубежі. І зараз має лише єдину тактику - профінансування і підтримка п'ятих колон, які руйнують нашу єдність", - повідомив Порошенко.

"Всі ми не дозволимо йому це зробити. Брак єдності неодноразово ставав для України фатальним, як з подіями 18 століття, так і в 20 столітті", - додав президент.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що триденний візит президента України Петра Порошенка до Вашингтона на саміт з ядерної безпеки обійшовся держбюджету в 5 млн грн.