ua en ru

Порошенко: накладення Росією вето на резолюцію щодо Boeing стане для неї катастрофою

Порошенко: накладення Росією вето на резолюцію щодо Boeing стане для неї катастрофою Фото: Петро Порошенко

На думку Порошенка, це буде визнанням Росією відповідальності за те, що трапилося

Президент України Петро Порошенко вважає, що накладення Росією вето на резолюцію Ради безпеки ООН щодо створення міжнародного трибуналу по покаранню винних в аварії малайзійського Boeing 777 (рейс MH17) на Донбасі стане для неї катастрофою. Про це Порошенко повідомив в інтерв'ю The Wall Street Journal

"Якщо ми не зупинимо агресора, це означає, що глобальної безпеки не існує. У будь-який час будь-який літак або підводний човен може завдати ракетного удару, в тому числі проти США", - сказав Порошенко.

Наголошується, що Рада Безпеки ООН 29 липня проведе голосування по резолюції щодо створення трибуналу з розслідування аварії малайзійського Boeing 777 (рейс MH17) на Донбасі в 2014 році. Москва пригрозила накласти вето на резолюцію.

"Це стало б катастрофою для самої Росії, оскільки це стало б визнанням її відповідальності за катастрофу. Це середньовічний підхід, варварський підхід до вирішення міжнародних конфліктів", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, постпред України в ООН Юрій Сергєєв заявив, що міжнародний трибунал по покаранню винних в аварії малайзійського Boeing 777 на Донбасі буде створено навіть у тому випадку, якщо Росія накладе вето на відповідну резолюцію Ради безпеки ООН.