ua en ru

Президент впевнений, що на наступному пленарному тижні Рада затвердить нового Генпрокурора

Президент впевнений, що на наступному пленарному тижні Рада затвердить нового Генпрокурора Фото: Порошенко сподівається, що на наступному пленарному тижні Рада затвердить нового Генпрокурора

Парламент повинен прийняти рішення і внести зміни в законодавство

Президент України Петро Порошенко сподівається, що на наступному пленарному тижні Верховна Рада ухвалить необхідні закони і затвердить нового Генерального прокурора. Про це глава держави заявив в інтерв'ю українським телеканалам.

"Парламент знайшов у собі сили і сформував коаліцію, сформував новий уряд. Так само, я переконаний, що парламент повинен знайти в собі сили об'єднатися, прийняти необхідні закони, обрати нового Генерального прокурора", - сказав Порошенко.


Президент також підкреслив, що парламент повинен прийняти рішення і внести зміни в законодавство, які дозволять "новим, свіжим, чесним людям прийти в систему прокуратури".

Порошенко відзначив важливість прийняття цього рішення парламентом, яке дозволить перезавантажити судову систему, прибрати суддівську недоторканність.

"Переконаний у тому, що здорові сили в українському парламенті зможуть це зробити", - сказав Порошенко.

Президент також підкреслив необхідність забезпечення прозорого принципу комплектації Генпрокуратури.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко доручив Міністерству оборони прискорити розробку положення про капеланство в Збройних Силах України та інших силових структурах.