ua en ru

Порошенко сподівається, що наступного року YES відбудеться в українському Криму

Порошенко сподівається, що наступного року YES відбудеться в українському Криму Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко виступає на відкритті другого дня конференції YES

Президент України Петро Порошенко сподівається, що наступного року засідання щорічної зустрічі "Ялтинської європейської стратегії" (YES) відбудеться в українському Криму. Про це глава держави заявив на відкритті другого дня конференції YES, передає кореспондент РБК-Україна.

"Побачимось наступного року у Ялті", - сказав президент. Він висловив надію на те, що наступна конференція YES наступного року пройде вже в українському Криму.

"Україна відбудовує свої структури. На третину зріс наш товарооборот. Ми згодом приєднаємося до торгівельного союзу. Ми перебудовуємо систему безпеки згідно стандартам НАТО", - сказав Порошенко.

Президент також привітав всіх із міжнародним днем демократії і подякував США за все сторонню підтримку.

Радий вітати чергову Щорічну зустріч Ялтинської Європейської Стратегії, де ми обговорюємо вплив нового світу на Україну та змін, що він для нас приносить. На моє глибоке переконання, історичне місце України – в сім’ї об’єднаної Європи та трансатлантичному західному альянсі. Наше покликання – стати східним кордоном європейської цивілізації, контрибутором європейської та світової безпеки, двигуном континентальної економіки. Ми рухатимемося до повноправного членства в Євросоюзі та НАТО. Це є справжньою гарантією української незалежності, суверенітету, добробуту та процвітання. Європі потрібна політично, соціально і економічно сильна Україна! #YESUkraine2017

Опубліковано Петром Порошенком 14 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко виступить на засіданні щорічної зустрічі "Ялтинської європейської стратегії" (YES) 15 вересня 2017 року. Виступ президента буде присвячено ролі України у світі, що змінюється. Модеруватиме виступ Порошенка буде президент Ради із зовнішньої політики Річард Хаас.