ua en ru

Порошенко сподівається на отримання безвізового режиму з ЄС в цьому році

Порошенко сподівається на отримання безвізового режиму з ЄС в цьому році Фото: Порошенко сподівається на отримання безвізового режиму з ЄС в цьому році

Президент наголосив на відсутності будь-яких негативних передумов

Президент України Петро Порошенко сподівається на отримання Україною безвізового режиму України з Європейським союзом в цьому році. Про це він сказав в ході своєї прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

Голова держави підкреслив, що Україна виконала усі вимоги, необхідні для надання безвізового режиму з Європейським Союзом. Загалом перелік налічував 140 кроків.

"Україна, і я на цьому чітко наголошував, спочатку взяла на себе зобов'язання, заклавши вичерпний перелік реформ, які ми мали провести, перелік був дуже довгим, складав більше 140 кроків. Україна виконала всі вимоги",- заявив Порошенко.


"Розробляється ЄС механізм призупинення безвізового режиму не Радою ЄС, а Єврокомісією. Ми не маємо нічого проти. Ми впевнені у тому, що Україна здатна витримати усі взяті на себе зобов'язання. Єдине, про що й зараз точиться дискусія, це те, коли буде запроваджений безвізовий режим", - пояснив голова держави.

Він зазначив, що питання надання безвізового Україні режиму має бути розглянути усіма уповноваженими органами ЄС до кінця літа, однак, не виключено, що це відбудеться у вересні.

"Але я залишаюся оптимістом, що у 2016 році Україна отримає безвізовий режим. Жодних негативних сигналів з цього приводу не існує",- додав президент.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмаєр підтвердив політичні обіцянки щодо введення безвізового режиму з Україною.