ua en ru

Порошенко сподівається на позитивні оцінки ЄС за планом лібералізації візового режиму

Порошенко сподівається на позитивні оцінки ЄС за планом лібералізації візового режиму Фото: Президент України Петро Порошенко

Президент зустрівся з депутатами Європарламенту

Президент України Петро Порошенко сподівається на позитивні оцінки Європейського союзу (ЄС) щодо виконання плану щодо лібералізації візового режиму для українців. Про це Порошенко заявив на зустрічі з депутатами Європарламенту, передає прес-служба глави держави.

"Далі, у разі позитивної оцінки, буде дуже важливим і символічним про солідарність ЄС з Україною, щоб Європейський парламент і Європейська комісія прийняли позитивне рішення щодо безвізового режиму", - заявив Порошенко.

В ході зустрічі Порошенко і депутати обговорили хід реформ і стан підготовки до початку функціонування зони вільної торгівлі між Україною та ЄС з 1 січня 2016 р.

Президент також подякував за рішення Європарламенту про підтримку України у питаннях незаконної анексії Криму і агресії Росії на Донбасі, підтримки Надії Савченко, Олега Сенцова і інших ув'язнених українців.

"Президент України привітав рішення Європейського Парламенту про направлення місії спостереження за місцевими виборами в Україні 25 жовтня 2015 року і підтвердив рішучість української влади забезпечити вільний і чесний виборчий процес в повній відповідності зі стандартами ОБСЄ/БДІПЛ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко зустрінеться з Президентом Сполучених Штатів Америки (США) Бараком Обамою в ході Генасамблеї ООН.