ua en ru

Порошенко сподівається на швидке звільнення 4 українців, які залишились в Лівії

Президент України Петро Порошенко сподівається на швидке звільнення 4 українців, які продовжують утримуються в Лівії місцевою революційною бригадою.

Президент України Петро Порошенко сподівається на швидке звільнення 4 українців, які продовжують утримуються в Лівії місцевою революційною бригадою. Про це глава держави заявив під час зустрічі з українцями, звільненими з лівійського полону, передає прес-служба Порошенка.

Так, Президент висловив переконання, що незабаром українців, які залишились в Лівії, вдасться звільнити, оскільки всі обвинувачення проти них є безпідставними.

"Всі звинувачення, які намагалися їм пред'явити, - є абсурдними. Цивілізований світ це знає", - зазначив Президент.

Він також запевнив присутніх у тому, що держава зробить все можливе для того, щоб врятувати і допомогти тим, хто потрапив у біду.
"Україна буде боротися за своїх громадян скрізь", - підкреслив Президент.

29 серпня 2014 року в Україну повернулися 18 українців, які утримувалися в Лівії.

4 українців ще залишаються в полоні у бойовиків угрупування "Місурата" - батько і син Володимир і Вадим Чигирьови, Юрій Санін і Анатолій Рубан. Їх товариші передали Президенту лист від дружин затриманих з проханням сприяти їх звільненню.

Лівійські повстанці захопили 24 українців влітку 2011 р., звинувативши їх у тому, що вони воювали на стороні колишнього лідера Лівії Муамара Каддафі. Один з полонених помер. Українці всі звинувачення відкидали й говорили, що приїхали працювати в Лівії за цивільним контрактами.