ua en ru

Порошенко сподівається, що до кінця року Рада підтримає ініціативу щодо приватизації

Порошенко сподівається, що до кінця року Рада підтримає ініціативу щодо приватизації Фото: Петро Порошенко (www.president.gov.ua)

Президент України вважає, що нині правильний час і місце для інвестування в Україну

Президент України Петро Порошенко зустрівся з інвесторами управляючої компанії Horizon Capital та Western NIS Enterprise Fund. Про це повідомила прес-служба президента.

На думку глава держави, нині "правильний час і місце для інвестування".

Президент розповів про реформи, які проводяться в Україні, та плани на майбутнє.

Так, восени Рада проголосувала за освітню, судову, пенсійну та медичну реформи і Порошенко сподівається, що до кінця року парламент підтримає ініціативу щодо приватизації, яка буде відбуватися прозоро та з високим рівнем довіри.

Зі слів Порошенка, за останні три роки вдалося стабілізувати макрофінансову ситуацію та відновити економічне зростання, очищено банківську систему, створено антикорупційні інститути, реформовано енергетичний сектор.

Інвестори Horizon Capital представляють державні установи, міжнародні фінансові установи, пенсійні фонди, сімейні бюро та інвесторів, загальний капітал яких перевищує 350 мільярдів доларів.

Western NIS Enterprise Fund був першим донором системи електронних закупівель Prozorro та профінансував Українську академію лідерства, де нині навчається близько 200 студентів з усієї України.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" хоче залучити приватних інвесторів для оперування пасажирськими вокзалами в Україні.