ua en ru

Порошенко на міні-саміті "Україна-ЄС" обговорив питання безвізового режиму

Порошенко на міні-саміті "Україна-ЄС" обговорив питання безвізового режиму Фото: Петро Порошенко на міні саміті "Україна-ЄС"

Для продовження роботи, спрямованої на запровадження безвізового режиму, немає ніяких перешкод

Президент України Петро Порошенко і президенти Європейської Ради Дональд Туск, Європейської Комісії - Жан-Клод Юнкер, Європейського парламенту Мартін Шульц обговорили питання скасування візового режиму для громадян України з країнами Шенгенської зони під час міні-саміту "Україна-ЄС". Про це йдеться в повідомленні прес-служби АП.

"Ми обговорили ряд важливих питань, у тому числі і скоординували наші дії щодо безвізового режиму. Я хотів би дуже подякувати і членам комітетів у закордонних справах Європарламенту, і доповідачам та іншим за надзвичайно професійну роботу, яка була зроблена для розгляду. І ми чекаємо, що формальні процедури в комітетах будуть завершені до літніх канікул в парламенті", - сказав Порошенко після завершення саміту.


За його словами, для продовження роботи, спрямованої на запровадження безвізового режиму, немає ніяких перешкод.

"Я не бачу поки яких-небудь ускладнень. Є об'єктивні труднощі, які виникли у зв'язку з Brexit, але вони можуть лише відстрочити на дні, можливо тижня", - додав він.

Порошенко також зазначив, що Україна виконала всі взяті на себе зобов'язання Плану дій, що було підтверджено ще раз під час міні саміту.

Підбиваючи підсумки саміту в Брюсселі, Президент України також розповів про те, що була досягнута домовленість про надання Україні макрофінансової допомоги.


"Після того, як буде прийнято рішення Міжнародним валютним фондом про виділення чергового валютного траншу Україні Європейський Союз приєднається до цього з наданням Україні макрофінансової допомоги разом з кредитними гарантіями, які нам нададуть Сполучені Штати Америки", - зазначив Петро Порошенко.

Нагадаємо, Петро Порошенко заявив, що рішення ЄС щодо санкцій проти РФ очікується вже сьогодні.