ua en ru

Порошенко і Меркель закликали Росію виконувати мінські угоди

Порошенко і Меркель закликали Росію виконувати мінські угоди Фото: Петро Порошенко і Ангела Меркель (president.gov.ua)

Сторони планують повернути РФ до виконання домовленостей мінських

Президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель закликали Російську Федерацію (РФ) виконувати мінські угоди. Про це повідомили в прес-службі президента України за результатами телефонних переговорів глав.

"Лідери України та Німеччини зазначили пріоритетність виконання ключових вимог безпеки мінських домовленостей. Вони висловили стурбованість через постійне порушення російськими бойовиками режиму припинення вогню", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, Порошенко і Меркель наголосили на необхідності продовження активних контактів у нормандському форматі з метою повернення РФ в логіку виконання домовленостей мінських.

Так, під час розмови глави висловили стурбованість через тривалі загроз безпеки спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з боку бойовиків РФ, а також спроби суттєво обмежити їхню діяльність на Донбасі.

Крім того, Петро Порошенко підкреслив важливість звільнення українських заручників, які знаходяться як в полоні бойовиків, так і на території Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Меркель пообіцяла Порошенку не приймати рішень по Україні під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним без участі української сторони.