ua en ru

Порошенко та Меркель обговорили стан реалізації мінських домовленостей

Порошенко та Меркель обговорили стан реалізації мінських домовленостей Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко та Меркель домовились підтримувати контакти у нормандському форматі

Пезидент України Петро Порошенко та канцлер Німеччини Ангела Меркель сьогодні, 20 лютого 2018 року, у ході телефонної розмови обговорили стан реалізації мінських домовленостей. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Співрозмовники обговорили стан реалізації мінських домовленостей, наголосивши на необхідності консолідації режиму припинення вогню. Окрему увагу під час розмови було приділено питанню звільнення заручників. Співрозмовники наголосили на необхідності продовження спільної роботи для звільнення найближчим часом усіх українських заручників та політичних в’язнів", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Порошенко та Меркель обговорили питання щодо відновленням роботи Спеціального центру з контролю та координації на Донбасі та можливості розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі.

"Співрозмовники обговорили подальшу взаємодію у реалізації програми реформ в Україні. Петро Порошенко та Ангела Меркель домовились продовжити підтримувати контакти з усіх вищезгаданих питань, у тому числі у нормандському форматі", - повідомляє прес-служба Порошенка.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві закордонних справ України заявляли, що Російська Федерація за три роки не виконала жодного пункту взятих на себе мінських угод щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі.