ua en ru

Порошенко і Меркель обговорили кроки для запровадження безвізового режиму для українців

Порошенко і Меркель обговорили кроки для запровадження безвізового режиму для українців Фото: Петро Порошенко Ангела Меркель

Меркель позитивно оцінила початок роботи підгруп у рамках тристоронньої контактної групи

Президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель в ході двосторонньої зустрічі обговорили кроки для запровадження безвізового режиму для українців. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента України.

"Петро Порошенко і Ангела Меркель обговорили підготовку до саміту "Східного партнерства" в Ризі, зокрема кроки для запровадження для українців безвізового в'їзду в країни Шенгенської зони", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Меркель позитивно оцінила початок роботи підгруп у рамках тристоронньої контактної групи і підтвердила, що структура та формат роботи цих підгруп повинна чітко відповідати структурі тристоронньої контактної групи, зокрема в частині головування представників ОБСЄ.

Раніше Ангела Меркель констатувала напружену ситуацію в Широкіно та районі донецького аеропорту в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Відзначимо, Президент України Петро Порошенко назвав канцлера Німеччини Ангелу Меркель великим другом і надійним партнером України.