ua en ru

Порошенко констатував, що після мінських домовленостей миру на Донбасі не досягнуто

Президент України Петро Порошенко констатував, що після мінських домовленостей миру на Донбасі не досягнуто.

Президент України Петро Порошенко констатував, що після мінських домовленостей миру на Донбасі не досягнуто. Про це він заявив на зустрічі з головою спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Эртугрулом Апаканом, передає прес-служба глави держави.

Зокрема, Президент зазначив, що через місяць після мінських домовленостей миру у Луганській і Донецькій областях не досягнуто. Порошенко заявив, що, незважаючи на напади з боку бойовиків, українські війська з великою відповідальністю ставляться до дотримання режиму припинення вогню.

Крім цього, Президент відзначив важливість більшої публічності в роботі місії ОБСЄ.

"Згідно з мінським протоколом ми повинні забезпечити безпеку кордону з допомогою місії ОБСЄ, використовуючи безпілотні літальні апарати, маючи представників України та ОБСЄ на 10 пунктах пропуску через кордон", - підкреслив глава держави.

"Ваша діяльність може щодня допомагати рятувати життя військових і мирних громадян", - додав Президент.

Апакан у свою чергу повідомив, що місія планує розширити свою діяльність.

"Ми плануємо посилити моніторинг і контроль за режимом дотримання вогню і за кордоном", - сказав він.

За його словами, найближчим часом чисельність спостерігачів місії, а також кількість броньованих машин збільшать. Крім цього, він зазначив, що місія планує поступове переміщення своїх підрозділів безпосередньо до україно-російському кордоні.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко попросив ОБСЄ збільшити кількість спостерігачів моніторингової місії на Донбасі до 1,5 тис. осіб.