ua en ru

Порошенко: Константинополь остаточно проголосив незаконною анексію київської митрополії

Порошенко: Константинополь остаточно проголосив незаконною анексію київської митрополії Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

РПЦ не має канонічних прав щодо православної церкви в Україні, заявив президент

Вселенський Патріархат остаточно проголосив незаконною московську анексію київської митрополії. Про це заявив президент України Петро Порошенко, виступаючи перед початком молебню на Софійській площі в Києві.

"Вселенський Патріархат остаточно проголосив незаконною московську анексію київської митрополії, здійснену ще наприкінці сімнадцятого століття. Ясно і недвозначно заявлено, що Російська православна церква не має канонічних прав щодо православної церкви в Україні", - сказав президент.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій Зоря заявив, що Українська православна церква Київського патріархату (УПЦ КП) розраховує, що томос для України на Синоді буде представлено у другій половині листопада.

Раніше Філарет оголосив про початок переговорів об'єднання церков. Надання Томосу про автокефалію буде після Собору на наступному засіданні Синоду Константинопольського патріархату.