ua en ru

Порошенко: кожен українець повинен мати можливість подорожувати до ЄС без віз

Порошенко: кожен українець повинен мати можливість подорожувати до ЄС без віз Фото: Петро Порошенко

Доля безвізового режиму залежить від голосування за закони

Президент України Петро Порошенко підкреслив важливість ухвалення Верховною Радою законопроектів, необхідних для виконання технічних умов для надання безвізового режиму для громадян України в країнах Євросоюзу. Про це передає прес-служба Президента.

"Я впевнений в тому, що у народних депутатів, членів коаліції і не тільки, чи вистачить мудрості та відповідальності для того, щоб проголосувати закони, які мають безпосереднє відношення до безвізового режиму", - сказав Порошенко під час зустрічі з керівниками депутатських фракцій.

"Ми повинні зробити все, щоб кожен українець мав можливість подорожувати без віз по країнах Шенгенської зони. Я можу відповідально стверджувати, що на сьогоднішній день доля безвізового режиму залежить від голосування за ці закони", - підкреслив Глава держави.

Наголошується, що всі вимоги з боку ЄС до України в частині надання безвізового режиму - це складові Угоди про асоціацію. Він нагадав, що кожна з нині діючих депутатів, членів коаліції, представників влади обіцяли українським громадянам слідувати у проєвропейському напрямі і повинні виконувати свої обіцянки.

Нагадаємо, сьогодні Петро Порошенко повідомив, що розраховує на консенсус по судовій реформі в ході Нацради.