ua en ru

Найближчим часом Рада прийме "євроатлантичні" зміни до Конституції, - Порошенко

Найближчим часом Рада прийме "євроатлантичні" зміни до Конституції, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (Віталій Носач, РБК-Україна)

За словами президента, ВРУ найближчим часом розгляне зміни до Конституції за курсом в ЄС і НАТО

Президент України Петро Порошенко підкреслив важливість якнайшвидшого розгляду конституційних змін щодо закріплення євроатлантичного курсу України. Про це сказав Порошенко під час спеціального пленарного засідання Конституційного суду України, передає прес-служба глави держави.

За його словами, доля законопроекту про внесення змін до Конституції щодо закріплення європейського та євроатлантичного напрямку розвитку України зараз в руках суддів Конституційного суду.

Порошенко висловив думку, що вже найближчим часом Верховна рада зможе приступити до розгляду цього законопроекту в першому читанні і прийняти його в цілому.

"Думаю, що зараз, коли доля законопроекту у ваших руках, ми також зможемо зробити все можливе, щоб найближчим часом ми мали можливість розглянути в першому читанні у Верховній раді конституційні зміни і на наступній сесії прийняти його в цілому", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, 20 вересня нардепи відправили на розгляд Конституційний суд України президентський законопроект №9037 про внесення змін до Конституції України щодо незворотності курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Як повідомляло РБК-Україна, співголова Парламентського комітету асоціації "Україна - Європейський союз" з боку Європейського парламенту Даріуш Розатті заявив, що внесення змін до Конституції в частині євроатлантичної та євроінтеграції покращить співробітництво України з Європейським союзом.