ua en ru

Порошенко: обрання України непостійним членом РБ ООН підтверджує глобальну світову ізоляцію Росії

Порошенко: обрання України непостійним членом РБ ООН підтверджує глобальну світову ізоляцію Росії Фото: Петро Порошенко

Україна сьогодні має унікальні нові можливості

Президент України Петро Порошенко заявляє, що обрання України непостійним членом Ради безпеки ООН підтверджує глобальну світову ізоляцію Росії. Про це він повідомив в інтерв'ю українським телеканалам у неділю ввечері.

"Це підтверджує глобальний світовий ізоляції Росії. Росія намагалася сформувати кількість країн, які не голосували за нас ... Коли почалася анексія Криму і ми, і наші партнери поставили на Генасамблеї резолюцію, що засуджує дії Росії щодо України - рівно сто країн, цього достатньо, тому що це більшість країн ООН проголосували за рішуче засудження дій Росії. І тоді це теж вважалося перемогою, тому що ніхто не хоче просто так виступати проти Росії ... На сьогодні, незважаючи на активну роботу представників РФ, України отримала 177 голосів, залишивши Росію вже в глобальній міжнародній ізоляції", - сказав Президент.

Президент також відзначив важливий момент - вперше за всю історію в Радбезі будуть сидіти агресор і об'єкт агресора.

Він переконаний, що Україна сьогодні має унікальні нові можливості.

"У наступному році відбудуться вибори генерального секретаря ООН. Рекомендації кандидатур дає Раду безпеки ООН. Україна серед інших 15 членів отримає свою можливість підвищеного впливу на міжнародну політику ", - сказав президент.

Крім того, як нагадав Порошенку, Україна разом із партнерами висунула рекомендації щодо реформування РБ ООН.

Нагадаємо, Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що обрання України до ради Безпеки ООН дає нові можливості для захисту суверенітету.

Раніше повідомлялося, Порошенко назвав пріоритети в роботі України в Радбезі ООН.