ua en ru

Порошенко виключає повернення українських військ на зиму із зони АТО в місця постійної дислокації

Президент України Петро Порошенко виключає повернення українських військ на зиму із зони антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях в місця постійної дислокації.

Президент України Петро Порошенко виключає повернення українських військ на зиму із зони антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях в місця постійної дислокації. Про це він заявив у своєму зверненні.

"Ми також зосереджені і на підготовку до зими, адже про повернення наших військ із зони АТО в місця постійної дислокації поки не може бути й мови. Фанфари, під які звучать звіти силовиків про зимове забезпечення військ, абсолютно не заважають мені бачити та чути реальні проблеми. Робиться чимало, і ми це усвідомлюємо, але зробити треба ще більше", - підкреслив Порошенко.

Він зазначив, що "субтропіків в окопах організувати не зможемо, але солдат взимку повинен бути одягнений та обігрітий".

"Про окопи, до речі. Вздовж всієї лінії дотику ми зводимо три лінії оборонних фортифікаційних споруд. Блокпости, протитанкові рови, загородження, довготривалі вогневі споруди, бліндажі, окопи, траншеї та ходи сполучення, спеціальні місця для зенітно-ракетних комплексів і танків. Колючий дріт, врешті", - повідомив Президент.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що демобілізація солдатів строкової служби буде проведена тільки після встановлення стійкого перемир'я на Донбасі.