ua en ru

Порошенко не виключає, що Національну поліцію очолить іноземець

Порошенко не виключає, що Національну поліцію очолить іноземець Фото: Порошенко на представленні патрульної служби Києва

Президент пообіцяв, що найближчими днями підпише закон про Національну поліцію

Президент України Петро Порошенко не виключає, що новостворену Національну поліцію очолить іноземець. Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу СТБ.

"Досвід тих іноземців, яких ми залучаємо до проведення реформ, поки що є достатньо позитивним", - заявив Порошенко.

При цьому Президент пообіцяв, що вже найближчими днями підпише закон "Про Національну поліцію", прийнятий Верховною Радою 2 липня 2015 р.

"Поліцейські отримають потужне законне забезпечення, фундамент своєї діяльності щодо продовження реформи", - заявив Порошенко.

Водночас, на думку глави держави, в законі є речі, які варто змінити. За словами Порошенко, відповідні зауваження буде викладено у пропозиціях до парламенту.

"Національна поліція має бути деполітизована. Ми маємо захистити поліцейських від будь-якого впливу політичних сил", - заявив Порошенко.

Пояснюючи, що має на увазі під деполітизацією, Президент зазначив, що Кабінет міністрів, який є політичним органом, має призначати керівника Національної поліції, а ось решту призначень має робити керівник поліції.