ua en ru

Порошенко: "холодна війна" в гібридній редакції Кремля йде вже давно

Порошенко: "холодна війна" в гібридній редакції Кремля йде вже давно Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко назвав дії Росії новою "холодною війною"

Президент України Петро Порошенко вважає, що в світі вже давно йде нова "холодна війна". Про це він заявив на форумі з безпеки в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні часто доводиться читати пророцтва експертів про те, що ми нібито стоїмо на порозі нової "холодної війни". Хотів би вас розчарувати: вона вже триває, і триває досить давно. Холодна війна в її гібридній редакції кремлівського приготування", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш попередив про імовірність нової "холодної війни" у зв'язку з напруженістю у відносинах між США і Росією.

"Я думаю, що ми підходимо до ситуації, яка багато в чому схожа на те, як ми жили під час "холодної війни", - заявив Гутерріш.

Зазначимо, цю заяву він зробив на тлі висилки більше 150 російських дипломатів із США та європейських країн у відповідь на отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля в Британії. Генсек ООН також зазначив, що стурбований відсутністю механізмів ослаблення напруженості між Вашингтоном і Москвою.