ua en ru

Порошенко хоче координувати з Молдовою євроінтеграцію

Порошенко хоче координувати з Молдовою євроінтеграцію Фото: Кирило Габурич і Петро Порошенко

Президент зацікавлений в молдавському досвід впровадження безвізового режиму з ЄС

Президент України Петро Порошенко має намір координувати з Молдовою питання європейської інтеграції. Про це, зокрема, йшлося на зустрічі Порошенка з прем'єр-міністром Молдови Кирилом Габуричем, передає прес-служба українського лідера.

"Ми дуже зацікавлені в розвитку контактів з Молдовою", - підкреслив під час зустрічі Порошенко.

Президент відзначив важливість для України сильної, політично стабільної Молдови і підкреслив зацікавленість в координації дій щодо європейської інтеграції та обмін досвідом щодо впровадження безвізового режиму, в успішному втіленні спільних напрацювань в рамках "Східного партнерства", угоди про асоціацію і Зони вільної торгівлі.

"27 червня минулого року, коли Україна, Молдова і Грузія одночасно підписали угоди про асоціацію з ЄС, - важлива сторінка в історії нашої держави", - сказав Порошенко.

Президент зазначив, що необхідно максимально використовувати всі переваги європейської інтеграції і зменшити ризики. "Координація наших дій і ефективна взаємопідтримка є важливим чинником", - підкреслив він.

Порошенко запевнив, що Україна підтримує Молдову і високо цінує спільні проекти з економічного розвитку, фінансової стабільності і переваг європейської інтеграції.

Нагадаємо, Україна, Грузія і Молдова створять майданчик для обговорення реалізації УА з ЄС.