ua en ru

Порошенко готовий обговорювати варіанти, щоб усі сторони "вийшли з конфлікту, зберігши обличчя"

Президент України Петро Порошенко готовий обговорювати варіанти, аби всі сторони конфлікту на Донбасі, вийшли з нього, зберігши обличчя.

Президент України Петро Порошенко готовий обговорювати варіанти, аби всі сторони конфлікту на Донбасі, вийшли з нього, зберігши обличчя. Про це Порошенко заявив під час зустрічі у форматі ЄС-Україна-"Євразійська трійка", яка проходить 26 серпня в Мінську (Білорусь), передає у своєму Twitter кореспондент Associated Press Наталія Васильєва.

"Порошенко: всі зацікавлені сторони хочуть вийти з конфлікту і зберегти обличчя. Я готовий обговорювати такі стратегії виходу", - цитує слова Президента України кореспондент.

Нагадаємо, сьогодні, 26 серпня, близько 15:00 за київським часом у Мінську розпочалася зустріч у форматі ЄС-Україна-"Євразійська трійка". На зустрічі присутні Президент України Петро Порошенко, Президент Білорусі Олександр Лукашенко, Президент Росії Володимир Путін, Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв. У зустрічі також беруть участь три комісара ЄС із зовнішньої політики Кетрін Ештон, з енергетики Гюнтер Оттінгер та з питань торгівлі Карл де Гухт.

На цій зустрічі сторони мають намір досягти домовленостей щодо дозволу військового конфлікту на Донбасі, а також провести переговори у сфері енергетики і торгових відносин в рамках підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС.