ua en ru

Порошенко: голови ОДА вишикувалися в чергу з проханням прискорити появу патрульних

Порошенко: голови ОДА вишикувалися в чергу з проханням прискорити появу патрульних Фото: Петро Порошенко

Так в радянські часи шикувалися в чергу за якимось дефіцитним товаром

Голови обласних державних адміністрацій (ОДА) вишикувалися в чергу з проханням прискорити поява патрульної поліції в областях. Про це сьогодні, 10 липня, під час розширеної колегії Міністерства внутрішніх справ заявив Президент України Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Позавчора в Одесі я проводив нараду, де були всі силовики, де була присяга на боротьбу з корупцією, забезпечення безпеки держави, протидію терористичним атакам, і до мене в чергу вишикувалися глави обласних адміністрацій з наполегливим проханням прискорити поява патрульної поліції в областях. Як колись у радянські часи за якимось дефіцитним товаром шикувалися в чергу і вимагали щось зробити, щоб прискорити. Я думаю, що це дуже добре", - заявив він.

При цьому, за словами Порошенка, з одного боку, дійсно хочеться, щоб цей позитивний досвід по всій Україні був поширений як можна швидше, але з іншого боку, "не дай Бог в гонитві за швидкістю реформ втратити в якості патрульних поліцейських, втратити і порушити вишкіл, порушити технологію відбору в патрульну поліцію і тим самим підірвати довіру до неї".

Президент також зазначив, що йому дуже приємно, що думка про призначення Еки Згуладзе головою національної поліції поділяє уряд і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Нагадаємо, за саботаж роботи патрульної поліції звільнено 2 співробітників Оболонського райвідділу.