ua en ru

Порошенко: економічна стратегія повинна бути зрозумілою всьому народові

Порошенко: економічна стратегія повинна бути зрозумілою всьому народові Фото: Петро Порошенко

Президент вважає, що потрібно чесно говорити з людьми

Президент України Петро Порошенко вважає, що економічна стратегія країни повинна бути зрозумілою всьому народові. Про це Порошенко заявив під час засідання Національна рада реформ, повідомляє прес-служба Адміністрації Президента.

"Завдання, яке стоїть перед нами при розробці економічної стратегії, - чесно говорити з людьми, визнати, що ми можемо зробити і чітко це задекларувати і забезпечити, і те, що країна не може зробити, - також чесно сказати людям", - заявив Порошенко.

За його словами, дві попередніх спроби здійснити структурні реформи в Україні, - в середині та наприкінці 90-х та в середині двохтисячних, - зазнали невдачі через три чинники: брак політичної волі та реформаторської політичної більшості; потужний опір з боку організованих груп впливу, які захищали свої вкорінені інтереси; і популізм.

Нагадаємо, Петро Порошенко ввечері 23 липня 2015 р. проведе телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, Президентом Франції Франсуа Олландом та Президентом Росії Володимиром Путіним.