ua en ru

Порошенко та Дуда підписали спільну декларацію

Порошенко та Дуда підписали спільну декларацію Фото: Петро Порошенко та Анджей Дуда

Деталей декларації президенти поки що не розкрили

Президенти України Петро Порошенко і президент Польщі Анджей Дуда прийняли спільну декларацію, яка найближчим часом буде представлена громадськості. Про це Дуда заявив в ході спільного брифінгу з Порошенком в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я дякую наших співробітників за підготовку спільної, дуже важливою декларації, з якої ви вже скоро ознайомитеся. Я думаю, що при вашому посередництва вона буде представлена громадськості", - сказав Дуда.


У свою чергу Порошенко подякував українську і польську сторони за підготовку "чудесної спільної декларації".

Як повідомляє "Польське радіо", у спільній декларації мовиться про те, що в історії обох країн були трагічні сторінки.

Президенти підкреслили, що відновлення миру в Україні має ключове значення для безпеки всіх європейських держав, у тому числі Польщі.

"Варшава декларує, що підтримуватиме зусилля України з метою повернення її територіальної цілісності. Глави держав закликають міжнародне співтовариство посилити зусилля, зокрема політику санкцій проти агресора. Підтверджують, що Україна має право здобути в майбутньому повноправне членство в НАТО", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у документі згадано також про європейську інтеграцію України, яку Польща послідовно підтримує. Варшава виступає за скасування віз ЄС для українців. Президенти зазначили, що Польща підтримуватиме українські реформи. Варшава і Київ декларують, що будуть підтримувати і захищати польську та українську національні меншини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко може в грудні відвідати Польщу з офіційним візитом.