ua en ru

Порошенко задоволений співпрацею з новою адміністрацією США

Порошенко задоволений співпрацею з новою адміністрацією США Фото: Петро Порошенко

Порошенко повідомив про дві надзвичайно ефективні розмови з Трампом

Президент України Петро Порошенко задоволений співпрацею з новою адміністрацією США. Про це він заявив в рамках виступу на оперативних зборах керівного складу Збройних сил України, повідомляє прес-служба глави держави.

За словами Порошенка, під ча виступу та під час двосторонніх зустрічей на Мюнхенській безпековій конференції він наголошував на тому, що агресивна політика є елементом дуже небезпечної гри, яку веде Російська Федерація з метою кардинально змінити геополітичний ландшафт усього європейського континенту.

Він додав, що на конференції у Мюнхені він та українські дипломати ефективно працювали над зміцненнями коаліції на підтримку України.

"Хотів би вас поінформувати, що дуже важливою була зустріч з віце-президентом США Майклом Пенсом. Під час перебування у Мюнхені відбулася і телефонна розмова з Державним секретарем США Рексом Тіллерсоном. Наразі я задоволений тим, як наводяться мости, налагоджується наш діалог з новою американською адміністрацією. Також було дві надзвичайно ефективних розмови з президентом США Дональдом Трампом", - наголосив глава держави.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що загроза повномасштабного вторгнення РФ залишається.