ua en ru

Порошенко допускає розслідування України щодо Манафорта

Порошенко допускає розслідування України щодо Манафорта Фото: Петро Порошенко розповів CNN, чи Україна може розпочати розслідування діяльності Манафорта

В інтерв'ю телеканалу CNN український президент пообіцяв "прозоре і незалежне розслідування" незалежно від підозрюваного

В Україні можуть за необхідності розпочати розслідування щодо екс-керівника виборчого штабу кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа Пола Манафорта. Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю телеканалу CNN.

За словами Порошенка, в Україні вдалося змінити "атмосферу в тому, що стосується боротьби проти корупції".


"Якщо проти кого-небудь висунуте звинувачення в корупції, пов'язаній з територією України, українськими чиновниками, українськими грошима, то буде розпочате відкрите й ефективне розслідування", - запевнив президент.

Порошенко відмовився прокоментувати специфіку справи, але запевнив, що хто б не опинився під підозрою, буде "прозоре і незалежне розслідування".

"Це може бути хто завгодно, у тому числі і Манафорт, я гарантую, що буде прозоре і незалежне розслідування", - зазначив він.

Нагадаємо, Міністерство юстиції США спільно з ФБР проводять розслідування можливих зв'язків США з корупційною діяльністю Януковича, в тому числі діяльність фірми Пола Манафорта, який напередодні пішов у відставку з поста глави виборчого штабу Дональда Трампа.