ua en ru

Порошенко допитають у справі про держзраду Януковича

Порошенко допитають у справі про держзраду Януковича Фото: Порошенко допитають у справі Януковича (prezident.gov.ua)

Також на допит викликають спікера ВРУ, екс-прем'єр-міністра та секретаря РНБО

Суд у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича частково задовольнив клопотання прокурора про виклик на допит в якості свідків президента України Петра Порошенка та деяких інших топ-чиновників. Таке рішення оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прошу викликати президента Петра Порошенка", - сказав прокурор Руслан Кравцов.

Він також клопотав про виклик на допит головb Меджлісу кримськотатарського народу, народного депутата Рефата Чубарова і низки топ-чиновників.

Зокрема, на допит повинні з'явитися міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, спікер парламенту Андрій Парубій, екс-прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

Суд постановив задовольнити частково клопотання звинувачення про виклик свідків.

"Прийняти клопотання частково. Допитати Авакова, Турчинова, Вітренко, Воронченко, Гайдука, Дещицю, Кислицю, Наливайченко, Нечитайло, Парубія, Пономарьова, Чубарова, Яценюка, Порошенка та інших ", - сказав суддя.

За словами судді, клопотання задоволено частково із-за того, що суд повинен враховувати розумні строки розгляду справи.

"Частково задовольнити, так як суд повинен враховувати розумні строки розгляду справи", - резюмував суддя.

Нагадаємо, адвокат екс-президента Віктора Януковича, звинуваченого в державній зраді, Ігор Ляшенко просить суд оголосити перерву в засіданні до 11 грудня.