ua en ru

Порошенко домовився про необхідність проведення переговорів щодо Донбасу між Україною, США, ЄС і Росією

Президент України Петро Порошенко досяг домовленості про необхідність проведення переговорів щодо конфлікту на Донбасі за участю Сполучених Штатів Америки, Європейського Союзу, України та Росії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

"Президент досяг домовленості про необхідність проведення переговорів у Женевському форматі за участю Сполучених Штатів Америки, Європейського Союзу, України та Російської Федерації", - сказано в повідомленні.

Ця домовленість була реалізована за допомогою двосторонніх зустрічей з лідерами країн світу, а також телефонних переговорів з віце-президентом Сполучених штатів Америки Джо Байденом, президентом Європейської Ради Дональдом Туском і високим представником Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федерикою Могеріні.

Також Порошенко заявив, що має незаперечні докази щодо виконавців обстрілу Маріуполя - ДНР і ЛНР, і має намір боротися за визнання їх у світі терористичними організаціями.

Нагадаємо, 24 січня, близько 9:00 бойовики обстріляли з систем залпового вогню житлові райони на сході Маріуполя. Після чого місцеве МВС опублікувало список з 29 загиблих, з яких особи семи не ідентифіковані. Крім того, в списку вказані імена 93-х постраждалих.

Після чого ОБСЄ підтвердила, що обстріл був проведений з території ДНР.