ua en ru

Порошенко: діалог з Донбасом ми почнемо після чесних виборів

Порошенко: діалог з Донбасом ми почнемо після чесних виборів Фото: Петро Порошенко

Бойовики і терористи не можуть представляти Донбас, - Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що діалог з Донбасом почнеться після чесних виборів. Про це він заявив сьогодні, 28 травня, під час участі в київському форумі безпеки "Цінності - шлях до безпеки", передає кореспондент РБК-Україна.

"Не можуть бойовики і терористи або польові командири бойовиків, які захопили нашу територію, представляти Донбас. Ми можемо забезпечити чесне і прозоре волевиявлення громадян, і ми будемо вести діалог з Донбасом, але з іншим Донбасом - з українським Донбасом після проведення чесних виборів", - заявив Порошенко.

В свою чергу прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час участі у форумі заявив, що українска влада готова "спілкуватися з терористами лише, коли вони будуть за гратами".

"В нас достатньо різних камер" ,- зазначив Яценюк.

Нагадаємо, раніше в самопроголошеній "Донецькій народній республіці" заявили, що питання про проведення виборів на Донбасі поки знаходиться в невирішеному стані.

У так званій ДНР розраховують, що на найближчих зустрічах контактної групи "все вирішиться і ми прийдемо до консенсусу".