ua en ru

Порошенко: детективи НАБ розслідують понад 50 справ на суму більше мільярда гривень

Порошенко: детективи НАБ розслідують понад 50 справ на суму більше мільярда гривень Фото: президент України Петро Порошенко

Президент відвідав церемонію прийняття присяги спецназу НАБ

Детективи Національного антикорупційного бюро (НАБ) України розслідують понад 50 кримінальних проваджень на суму понад 1 млрд гривень. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час церемонії прийняття присяги спецназу НАБ, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні вже розслідується понад 50 справ на загальну суму, яка перевищує вже мільярд гривень", - заявив Порошенко.

"Зі свого боку можу твердо гарантувати - політична воля, яка забезпечує ефективну діяльність Антикорупційного бюро, присутня і у українського президента, і у української влади. І я сьогодні тут на вашій присяги повинен продемонструвати повну політичну підтримку вашим зусиллям. Повинен підкреслити, що ніхто в нашій країні не застрахований від того, щоб опинитися в полі зору вашої пильної уваги. Ніякі зв'язки не дадуть ні індульгенції, ні захисту", - підкреслив глава держави.

Нагадаємо, 11 січня Петро Порошенко підписав закон, що надає право Генеральній прокуратурі України (ГПУ) дорозслідувати кримінальні провадження, підслідні Національному антикорупційному бюро протягом 2 років.