ua en ru

Порошенко: будуть вжиті всі заходи щодо недопущення проведення "фейкових" виборів на Донбас

Порошенко: будуть вжиті всі заходи щодо недопущення проведення "фейкових" виборів на Донбас Фото: Петро Порошенко

Є заяви багатьох країн світу про те, що заплановані вибори на Донбасі не відповідають українському законодавству та вільному волевиявленню громадян

Президент Петро Порошенко, заявив Україна має намір зробити все можливе, щоб не допустити проведення проросійськими бойовиками "фейкових" виборів на окупованих територіях Донбасу, і змусити Росію виконувати взяті на себе зобов'язання в Мінську. Про це він заявив в інтерв'ю українським телеканалам.

"Є дуже величезна небезпека у вигляді проведення фейкових незаконних виборів. На жаль, є дуже сумне минуле, коли "вибори" 2 листопада 2014 року фактично створили серйозні перешкоди Мінським процесу у минулому році. Ми зробимо все можливе, щоб не допустити повторення цього", - зазначив глава держави.

Президент нагадав, що вже є чіткі заяви багатьох країн світу про те, що заплановані вибори на окупованих територіях Донбасу не відповідають українському законодавству та вільному волевиявленню громадян.

"Якщо Росія їх схвалює, то це є грубим порушенням РФ Мінських домовленостей і має спричинити у відповідь належні кроки", - сказав Глава держави.

Зокрема, у вигляді розширення санкцій або інших інструментів, щоб створити мотивацію повернення Росії за стіл переговорів. "Впевнений, що якщо Росія не буде це робити (виконувати Мінські домовленістю), то у світової спільноти, глобальної коаліції на підтримку України залишається достатньо важелів для того, щоб повернути Росію за стіл переговорів і забезпечити виконання взятих на себе зобов'язань", - зазначив Петро Порошенко.

Нагадаємо, Порошенко розраховує, що Україна увійде до складу непостійних членів Ради безпеки ООН.