ua en ru

Порошенко буде переконувати до завтра супротивників голосування за "безвізові закони"

Порошенко буде переконувати до завтра супротивників голосування за "безвізові закони"

Президент дивується від партнерів по коаліції

Президент України Петро Порошенко продовжать переконувати до завтра противників законодавчих змін, необхідних для виконання умов перед Європейським Союзом для лібералізації візового режиму з Європейським союзом (ЄС), підтримати зміни. Про це заявив Президент України під час зустрічі з обраними міськими головами під час місцевих виборів 25 жовтня 2015 року, передає кореспондент РБК-Україна.

"Досягнення безвізового режиму - це наше, моя, парламентська, всього суспільства пріоритетне завдання. І тайм-аут, який є в цьому питанні до завтра, я повинен використовувати для того, щоб переконати всіх тих, хто завтра повинен завершити процес законодавчих змін, які відкривають Україні дорогу безвізового режиму Європейського Союзу", - повідомив він.

Він зазначив, що дивується від дій партнерів по коаліції.

"Дивно, коли наші політичні партнери по коаліції, які зафіксували це зобов'язання в коаліційній угоді, які чітко проголошували у своїх виборчих програмах європейської інтеграції та зобов'язання щодо безвізового режиму, ті політичні сили, які такі сучасні і прогресивні, раптово впадають в дрімучі забобони і стереотипи антиєвропейською пропаганди", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада ухвалила низку законопроектів, необхідних для лібералізації візового режиму України і Європейського союзу.

Завтра Верховна Рада повинна розглянути проект закону №3442 "Про внесення змін до Проекту Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації з правом Європейського Союзу)", який також відноситься до так званих "безвізовим законами".