ua en ru

Порошенко найближчим часом підпише закон про створення Фонду енергоефективності

Порошенко найближчим часом підпише закон про створення Фонду енергоефективності Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Рада підтримала створення Фонду енергоефективності 8 червня

Президент України Петро Порошенко заявив, що найближчим часом підпише закон про створення Фонду енергоефективності. Про це він заявив на спільному брифінгу з президентом Європейської Ради Дональдом Туском та президентом Європейської комісії Жаном-Клодом Юнкером, повідомляє прес-служба глави держави.

"ЄС підтвердив принципову готовність підтримати Фонд енергоефективності України. Ми прийняли відповідний закон і я його найближчим часом збираюсь підписати", - повідомив він.

Крім того, Порошенко повідомив про намір європейських газотранспортних операторів до спільної модернізації та експлуатації української газотранспортної системи та сховищ.

Порошенко переконаний, що, врешті-решт, вдасться зупинити реалізацію політично вмотивованих російських проектів в енергетичній сфері.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 8 червня 2017 року Верховна Рада України підтримала у другому читанні законопроект №5598 "Про Фонд енергоефективності". 23 червня законопроект підписав глава ВРУ Андрій Парубій і в той же день його було передано на підпис президентові