ua en ru

Порошенко анонсував засідання Нацради реформ

Порошенко анонсував засідання Нацради реформ Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Засідання Нацради реформ відбудеться сьогодні

Президент Украни Петро Порошенко анонсував засідання Національної ради реформ, яке відбудеться сьогодні, 10 листопада 2017 року. Про це він заявив під час виступу на зустріч з новообраними керівниками об’єднаних територіальних громад та депутатами, повідомляє прес-служба глави держави.

Так, Порошенко висловив переконання, що нове законодавство у земельній сфері має запровадити цивілізовані відносини у цій сфері. Зокрема, за словами президента, відповідні законодавчі ініціативи розглядатимуться сьогодні на засіданні Національної ради реформ.

"Ще один великий закон - закон про протидію земельному рейдерству, про зміну функцій кадастру і передачу повноважень місцевим бюджетам щодо розпорядження землею", - заявив він.

Крім того, Порошенко додав, що на засіданні Нацради реформ розглядатиметься, зокрема й проект закону про дипломатичну службу. Законопроект представить міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Також Міністерство юстиції разом з урядом та президентом запропонує членам Нацради реформ розглянути проект закону про захист юридичних прав громадян України.

Нагадаємо, раніше постійний представник Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Йоста Люнгман заявляв, що Кабінет міністрів України повинен почати підготовчу роботу по впровадженню в країні земельної реформи.