ua en ru

Порошенко анонсував збільшення грошової винагороди бійцям АТО з 1 квітня

Порошенко анонсував збільшення грошової винагороди бійцям АТО з 1 квітня Фото: Петро Порошенко

Порошенко заявив про посилення соцзахисту військових

Розмір додаткової грошової винагороди за виконання завдань в зоні проведення антитероричтичної операції (АТО) на Донбасі буде збільшено з 1 квітня 2017 року. Про це заявив президент України Петро Порошенко в рамках виступу на церемонії випуску Національного університету оборони України ім. Івана Черняховського, передає кореспондент РБК-Україна.

"Після консультації з міністром оборони я прийняв рішення, щоб з 1 квітня підвищити розмір додаткової грошової винагороди за виконання завдань в зоні антитерористичної операції", - заявив Порошенко.

Таким чином, в загальному обсяг додаткової винагороди до основного грошового забезпечення за виконання завдань в зоні АТО становитиме 7,5 тис. гривень. При цьому, для тих, хто виконує завдання у другій лінії зони АТО додаткову винагороду буде підвищено на 1,1 тис. гривень, і загальний обсяг такої винагороди становитиме 3,5 тис. гривень.

"Крім того, ми прийняли рішення запровадити нову практику забезпечення випускників Національного університету оборони України, які направляються для проходження військової служби на місця службовим житлом, і вже в цьому році близько 20% випускників і в першу чергу ті, хто прямує на виконання бойових завдань, отримають ордери на квартиру. І я ставлю завдання, щоб за три-чотири роки довести цей показник до 100%, Степан Тимофійович (Полторак, - ред.)", - заявив президент України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що обстріли в районі проведення АТО не припиняються. За минулу добу російсько-терористичні війська 69 раз обстріляли позиції ЗС України, двоє українських військових загинули.