ua en ru

Порошенко анонсував отримання летального озброєння Україною в 2018 році

Порошенко анонсував отримання летального озброєння Україною в 2018 році Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Військовий бюджет України складе 86 млрд гривень у наступному році

Президент України Петро Порошенко анонсував отримання Україною в 2018 році оборонного летального озброєння США. Про це Петро Порошенко написав на своїй сторінці в Facebook.

"У наступному році військовий бюджет нашої країни складе рекордні 86 млрд грн. Ми отримаємо летальну оборонну зброю від наших партнерів з США", - написав глава держави.

Крім того, Петро Порошенко виразив упевненість в тому, що ВСУ продовжать поповнювати свій арсенал новітньою військовою технікою вітчизняного виробництва.

#НоваАрмія

Цього року військовий бюджет нашої країни складі рекордні 86 млрд грн. Ми отримаємо летальну оборонну зброю від наших партнерів із США. І продовжимо зміцнювати українську армію новітньою військовою технікою вітчизняного виробництва. Проте, найголовніший наш союзник – це українські Збройні Сили. Потужна та сильна, одна з найбільш ефективних армій в Європі. #НоваАрмія

Опубліковано Петром Порошенком 2 січня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Петро Порошенко очікує початку поставок зброї від Канади і країн Європейського союзу (ЄС).

21 грудня адміністрація президента США Дональда Трампа схвалила перший в США комерційний продаж летальної оборонної зброї в Україну. Сума угода становитиме 41,5 млн доларів. Відзначається, що цей крок був значною мірою підтриманий вищими посадовими особами Кабінету національної безпеки Трампа і Конгресом.