ua en ru

Порошенко анонсував підписання документа про транш ЄС на 1 млрд євро

Порошенко анонсував підписання документа про транш ЄС на 1 млрд євро Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Євросоюз надасть Україні ще 1 млрд євро макрофінансової допомоги

Сьогодні в рамках конференції Ялтинської європейської стратегії (YES) українська сторона і Євросоюз підпишуть документ про надання 1 млрд євро. Про це на офіційному відкритті YES заявив президент України Петро Порошенко.

За словами Порошенка, сьогодні в рамках YES відбудеться підписання документа про надання Україні від Європейського союзу макрофінансової допомоги в сумі 1 млрд євро. Він також додав, що про цю суму сторони домовилися під час минулого саміту Східного партнерства.

Порошенко анонсував підписання документа про транш ЄС на 1 млрд євро

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що єврокомісар з питань євро і фінансової стабільності Валдіс Домбровскіс відвідає Україну для підписання програми макрофінансової допомоги на 1 млрд євро.

Днями міністр закордонних справ України Павло Клімкін зазначив, що перший транш макрофінансової допомоги Європейського союзу буде перераховано вже в 2018 році. За його словами, меморандум передбачатиме, зокрема, умови виділення кредиту. Україна і ЄС погодили умови отримання 1 млрд євро макрофінансової допомоги ще в кінці серпня.