ua en ru

Порошенко: американські радники присутні у всіх напрямках реформ в Україні

Порошенко: американські радники присутні у всіх напрямках реформ в Україні Фото: Петро Порошенко

Україна зацікавлена у подальшому розширенні співпраці з США

Американські радники працюють практично у всіх напрямах реформ, які зараз здійснюються в Україні. Про це сьогодні, 26 жовтня, в ході зустрічі з міністром торгівлі США Пенні Прітцкер і представниками ЗМІ заявив Президент України Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Американські радники сьогодні присутні практично по кожному напрямку реформ, які ми імплементуємо, починаючи від реформи щодо протидії корупції та закінчуючи судової реформою, починаючи від реформ в економіці і закінчуючи створенням інвестиційного клімату", - заявив Порошенко.

Він також зазначив, що Україна зацікавлена у подальшому розширенні співпраці з США.

"За цей рік ми пройшли дуже дуже великий шлях, починаючи від повної відсутності співпраці та довіри до того, що у нас вже є спільна програма підготовки військовослужбовців збройних сил України, Нацгвардії, прикордонників з відповідними інструкторами США, Британії та інших країн ЄС", - підкреслив Президент.

Нагадаємо, Прітцкер зазначила підтримку урядом США зусиль України в напрямку реформ заради того, щоб вона стала повноправним членом світової економіки.